Ajankohtaista

Hämeen Laaturemontilla tarjolla turvattua työtä

Pirkkalasta koko Suomen laajuiseksi kattoremonttiyritykseksi polkaissut Hämeen Laaturemontti avasi uuden yksikön Lahden seudulle viime vuonna. Katto 2 päivässä -konseptillaan yritys on rakentanut kattoja jo 25 000 kappaleen verran, myös Lahdessa kysyntää on ollut runsaasti. Asiakastyytyväisyystutkimuksissa Hämeen Laaturemontti saavuttaa jatkuvasti erinomaisia tuloksia, viimeisin ylsi 98 %:in. Mikä on salaisuus näiden kovien lukujen takana? Yksi tärkeimmistä menestyksen peruspilareista ovat ammattitaitoiset ja motivoituneet työntekijät, joiden työolosuhteisiin yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Kimmo Riihimäki on alusta asti panostanut vahvasti.

Hämeen Laaturemontti rakentaa katon säältä suojaan yhdessä päivässä, jolloin kosteusriski minimoituu.

Satsauksia työntekijöiden sekä asiakkaiden turvallisuuteen

Viimeisin suuri satsaus työturvallisuuteen – ja samalla asennustyön laatuun – on telineiden käyttöönotto asennustyössä. Työ helpottuu ja ergonomia paranee huomattavasti, kun varsinkin viimeistelytyöt voidaan tehdä telineiltä, ilman kurkottelua. Telineet suojaavat myös asukkaiden kulkuteitä sekä pihakalusteita ja istutuksia. Hämeen Laaturemontti toivoo esimerkkinsä viitoittavan tietä ja tuovan telineet uudeksi standardiksi kattoremonttityössä, parantaen näin koko alan työturvallisuutta. Telineet tuodaan työmaalle alihankkijan toimesta päivää, paria ennen remonttia ja viedään pois remontin jälkeen. Lahdessa telineet on otettu hyvin vastaan sekä asentajien että asiakkaiden joukossa. Lahden yksikönjohtaja Sampo Katainen kertoo:

”Asentajat ovat kiitelleet työn nopeutumista, kun aamulla työmaalle tultaessa päästään heti telineille ja täydellä teholla hommiin. Ja mikä tärkeintä, työ on heille huomattavasti turvallisempaa”.

Voimakas kasvu vaatii lisää tekijöitä

Lahden yksikkö Harkkotiellä Nastolassa työllistää tällä hetkellä noin 20 henkeä. Saman katon alta saa kattoremonttien lisäksi konserniin kuuluvan Vesivekin kestävät sadevesi- ja kattoturvatuotteet, jotka tulevat suoraan omalta tehtaalta Orimattilasta. Tämän vuoden tavoite on tuplata työntekijämäärä, joten asentajien ja myyjien tiimiin haetaan jatkuvasti lisää miehiä.

”Meidät on otettu Lahden seudulla hyvin vastaan, ja asiakaskunnassa kysyntää on runsaasti. Tarvitsemme tiimiimme lisää reippaalla asenteella ja tekemisen meiningillä varustettuja miehiä. Tarjoamme vakaan ja varman työpaikan hienossa porukassa sekä parhaat mahdolliset tuotteet ja välineet tekemiselle”, vinkkaa Sampo.

Yksi uusista Nastolan yksikön asentajista on Teemu Kuosa, jolla on nyt parin viikon kokemus työskentelystä Laaturemontin tiimissä.

”Katsastin aika monta työpaikkaa talonrakennuslinjalta valmistumiseni jälkeen. Laaturemontille hain, kun yrityksen rekry pomppasi silmiin netissä. Paikka vaikutti melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta laitoin hakemuksen sisään. Minut pyydettiin haastatteluun ja parin tunnin päästä soitettin jo perään, että olenko kiinnostunut ottamaan paikan vastaan. Perehdytys oli hyvä, kaikkea tietoa ei kaadettu heti kerralla niskaan, vaan tietoa annetaan ja asioita kerrataan koko ajan. Fyysistähän tämä työ on, kyllä tässä kunto kasvaa. Työpäivät ovat selkeitä ja työporukka mukava. Ja palkka muotoutuu miehen mukaiseksi”.

Kattokumppani kannattaa valita huolella

Tänä keväänä on Lahdenkin Kattoluuri käynyt kuumana, monissa kodeissa on runsasluminen talvi jättänyt jälkensä katolle sekä ränneihin ja lumiesteisiin. Sampo Katainen muistuttaa, että tarjouksia pyydettäessä ja vertailtaessa on hyvä olla tarkkana.

”Ei kannata tuijottaa pelkkää hintaa, vaan valita yritys, jolla on referenssit ja taustat kunnossa. Kattoremontti on haastava ja riskialtiskin projekti, se vaatii kokemusta ja oikeat välineet, ettei yllätyksiä tule matkan varrella. Valitsemalla luotettavan kumppanin voi olla varma, että takuut pelaavat ja apua saa myöhemminkin, jos tarvetta ilmenee”.