Ajankohtaista

Hämeen Laaturemontti juoksi Pirkanmaan Eläkeläisille lähes 3.000 euroa

Hämeen Laaturemontti juoksi Pirkanmaan Eläkeläisille lähes 3.000 euroa

13.11.2014

Hyväntekeväisyyttä voi tehdä monella tapaa – vaikka juoksemalla. Parikymmentä Hämeen Laaturemontin kattoasentajaa ja –asiantuntijaa pisti juoksutossut jalkaan Pirkanmaan Eläkeläisten puolesta: Kankaanpään maratonilla 18.10. jokainen juostu kilometri kartutti Pirkanmaan Eläkeläisille 5 euroa.

Tempauksia tukea tarvitseville

Yrityksen johto oli haastanut työntekijänsä juoksemaan hyväntekeväisyyden puolesta. Mistä ajatus hyväntekeväisyysjuoksusta, toimitusjohtaja Kimmo Riihimäki?

– Teemme mielellään hyväntekeväisyyttä. Viime keväänä lahjoitimme Pirkkalan Toivion päiväkodille uuden katon. Lapsiperheet ja eläkeläiset ovat niitä, joilta tänä päivänä viedään ja joita jokaisen kynnelle kykenevän tulisi tukea, Riihimäki perustelee.

Juostuja kilometrejä kertyi 589 kilometriä, mikä tarkoitti Pirkanmaan Eläkeläisten kassaan hyväntekeväisyysrahaa hienot 2.945 euroa.

Iso apu eläkeläisten kassaan

Eläkeläisten vuoden teemana on liikunta, joten juoksutapahtumaan osallistuminen nivoutui siihen hyvin. Pirkanmaan Eläkeläisillä on noin 3 000 jäsentä ja rahoitus muodostuu jäsenmaksuista, kuntien toiminta-avustuksista ja talkoina tehtävistä töistä. Hämeen Laaturemontilta saatu lahjoitussumma ohjataan yhteiseen käyttöön.

– Olemme kovin otettuja lahjoituksesta. Tavoitteena on, että summa ohjautuu mahdollisimman monen iloksi. Ensi kesänä on Porissa kolmipäiväinen kulttuuri- ja retkeilytapahtuma, jonne meitä lähtee iso porukka. Lahjoitus on erinomainen lisä kassaan, joka muutoin pitäisi kerätä talkoina, puheenjohtaja Timo Mustonen kiittelee.