Ajankohtaista

Kimmo Riihimäki perusti säätiön tukemaan nuorten kädentaitoja

Hämeen Laaturemontti Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Kimmo Riihimäki on yhdessä Laaturemontin avainhenkilöiden kanssa perustanut säätiön, jonka tarkoituksena on tukea kädentaidoissa menestyviä opiskelijoita sekä tukea nuorten työllisyyttä. Kimmo Riihimäki -säätiön jakamilla stipendeillä halutaan rohkaista nuoria kädentaitojen uralle.

– Koulujen kevätjuhlissa on iät kaiket palkittu ja muistettu lukuaineissa loistaneita oppilaita. Mutta kuka kannustaisi niitä, jotka teorian asemesta toteuttavat itseään käden taidoilla? Puhun omasta kokemuksesta, kun itse pääsin nipin napin peruskoulusta läpi. Halusimme tähän muutoksen, taustoittaa Riihimäki.

Suomen suurimmaksi kattoremonttiyhtiöksi kasvaneen Laaturemontin osake-enemmistö myytiin vuonna 2013 pääomasijoittaja Sentica Partnersille. Kaupalla Riihimäki nousi vuoden 2014 kokonaistuloissa kolmossijalle koko Suomessa. Osa yrityskaupassa saaduista tuloista on nyt siirretty Kimmo Riihimäki -säätiön peruspääomaksi.

Säätiö tulee jakamaan vuosittain apurahoja, jotka on tarkoitettu ennen kaikkea perus- ja ammattikoulun puu-, metalli- ja käsitöiden opiskelijoille. Myös muut kädentaitoja vaativat oppiaineet otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon.
Säätiö voi myöntää avustuksia myös yhteisöille tai kädentaitoa ja nuorten työllisyyttä edistäville hankkeille. Säätiö ottaa myös vastaan lahjoituksia.

Kimmo Riihimäki -säätiön kevään 2016 apurahojen hakuaika käynnistyy 1.4. Hakemuksen voi jättää jo aiemminkin säätiön verkkosivuilla osoitteessa www.kimmoriihimakisaatio.fi.