Ajankohtaista

Kirvuntie 55

Kokonaisedullisuus on muutakin kuin euroja

ESPOON LAAJALAHDESSA, AS OY KIRVUNTIE 55:SSÄ OLI POHDITTU KATTOREMONTTIA JO USEAMMAN VUODEN AJAN. TALOYHTIÖKOKOUKSISSA ASIA NOUSI ESIIN KERTA TOISENSA JÄLKEEN, MUTTA UNOHTUI YHTÄ NOPEASTI. VUONNA 1984 RAKENNETTUJEN NELJÄN ERILLISTALON KATOT OLIVAT KULUNEET HALKEAMILLE ASTI.

– Muutama vuosi oli mennyt vain asiaa suunniteltaessa, mutta kun kukaan ei ottanut vastuuta asiasta, seisoivat hommat paikallaan. Halkeamat olivat kuitenkin merkki, että nyt on viimeistään aika toimia, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Janne Skogberg kertoo.

Skogberg sai tehtäväkseen hakea kandidaatteja kattoremontin tekijöiksi. Ei sitten muuta kuin tekemään taustatöitä netissä.

– Jokin käsitys hinnoista minulla oli olemassa, samoin tiesin mitä prosessi tarkoittaa. Minulla on oma sähköalan yritys, joten taloihin liittyvät remonttiprojektit ovat sitä kautta tuttuja.

Yhteisesti sovittiin, ettei hinta ole ratkaisevin tekijä, vaan pikemminkin luotettavuus, ammattitaito ja vaivattomuus – ja sitä kautta kokonaisedullisuus.

– Suurissa taloyhtiöissä otetaan usein kymmeneltä firmalta tarjous ja niistä valitaan halvin. Siinä tullaan helposti valinneeksi vilunkiyritys. Me päätimme valita edullisimman lopputuloksen, Skogberg taustoittaa.

Tarjoukset otettiin kolmelta yritykseltä ja asia käsiteltiin seuraavassa taloyhtiökokouksessa. Päätös oli yksimielinen.

– Hämeen Laaturemontti erottui fiksuimmalla toimintatavallaan. Myyntikaveri kävi katsomassa kohteen tarkasti etukäteen, tarjous oli eritelty selkeästi, ja laskukin tulisi vasta työn valmistuttua. Lisäksi yrityksellä oli hyvät takuut ja vakuuttavat referenssit, Skogberg perustelee ja kiittelee samalla Hämeen Laaturemontin nettisivuja, joista löytyi paljon asiaa taustoittavaa ja päätöstä helpottavaa tietoa.

SYKSY SAA TULLA

Oli alkukesä, kun Hämeen Laaturemontti kävi sopimassa yksityiskohdat remontin etenemisestä.

– Olin vähän skeptinen, ehtisikö remontti hoitua vielä saman vuoden puolella. Myyntiedustaja kuitenkin sanoi, ettei syksy olisi mikään ongelma – eikä edes talvi. Olin ollut siinä käsityksessä, ettei kattoremonttia voi talvella tehdä. Totesin kuitenkin, että jos kerran asiantuntijoina olette varmoja asiasta, niin luotamme siihen.
Remontti toteutettiin loka-marraskuun taitteessa. Vanhat aluskatteet jätettiin paikoilleen, ja vanha minereettikatto vaihtui Hämeen Laaturemontin SSAB MattaNova-profiilikatoksi.

Samalla saatiin toivottu uusi sävy kruunaamaan rakennukset.

– Talot oli maalattu muutamaa vuotta aiemmin, eikä vanha katto sopinut enää väriin. Nyt saimme tummanharmaan katon, joka sopii hienosti yhteen valkoisen julkisivun ja harmaiden ikkunanpuitteiden kanssa. Siitä olemme erityisen tyytyväisiä, Skogberg kiittelee.

Itse remonttivaihe meni nopeasti, noin viikossa. Katot tehtiin yksi kerrallaan ja samanaikaisesti katolla touhusi kuutisen työmiestä.

– Hämeen Laaturemontilla on hyvä asennuskonsepti, mikä teki remontin nopeaksi ja turvalliseksi. Pihamaat pysyivät siisteinä ja turvallisina koko remontin ajan, kun purkujätteet vietiin saman tien pois. Kaikki taloyhtiössä ovat tuntuneet olevan tyytyväisiä lopputulokseen!