Ajankohtaista

Matti Vanhanen vihki uuden tuotantolinjamme Pirkkalassa

Matti Vanhanen vihki uuden tuotantolinjamme Pirkkalassa

”Yritysten menestys usein kiinni inhimillisistä tekijöistä”

matti-vanhanen

Pirkkalaan vastikään 6400 neliön toimitilat rakentanut Hämeen Laaturemontti juhli viime perjantaina 20-vuotista taivaltaan. Kunniavieraana juhliin saapunut perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen vihki samalla käyttöön yrityksen uuden kattoprofiilituotantolinjan. Vanhanen sai käynnistää uuden linjaston, joka tuottaa yhteen taloon tarvittavat kattopeltien profiloinnit vain noin 10 minuutissa.

Vanhanen oli vaikuttunut sekä Hämeen Laaturemontin rohkeasta tuotelupauksesta toteuttaa kattoremontti kahdessa päivässä, mutta myös yrityksen sisältä löytyvästä inhimillisyydestä.

– Vain noin 10 prosenttia yrityksistä saavuttaa 20 vuoden merkkipaalun ja paras kasvupotentiaali saavutetaan yleensä vasta 15 vuoden iässä. Menestys selittyy usein inhimillisillä tekijöillä, ihmisten huomioimisella ja tekijöiden arvostamisella. Täällä se on ilokseni ymmärretty, Vanhanen totesi juhlavieraille.

Vanhanen pohti puheenvuorossaan myös kiristyneiden rahoitusmarkkinoiden aiheuttamia haasteita yritysten investoinneille. Pankit vaativat rahoituspäätöksen pohjalle entistä suurempia vakuuksia.

– Kuitenkin juuri pk-sektori on ollut viime aikoina voimakkaimmin investoimassa uuteen, Vanhanen sanoi havainneensa.

Viesti lähti myös julkiselle sektorille, jonka Vanhanen soisi avaavan palvelutuotantoaan nykyistä enemmän yksityisen sektorin puolelle.

Pirkkalan kunnalle kattolahjoitus

pirkkala-lahjoitus

Paikalle oli kutsuttu myös Pirkkalan pormestari Helena Rissanen, jolle Tampereen Laskuvarjokerho toimitti Hämeen Laaturemontin viestin näyttävänä ohjelmanumerona, hyppynä taivaalta. Laskuvarjohyppääjän mukana tulleessa lahjoituskäärössä kerrottiin Hämeen Laaturemontin lahjoittavan Pirkkalan kunnan Toivion päiväkodille täyden kattoremontin.

Silmin nähden liikuttunut pormestari sanoi lahjoituksen tulleen mitä parhaimpana hetkenä.

– Kaupungin tekninen johto joutui juuri siirtämään Toivion päiväkodin kattoremontin vuodelle 2015, sillä kaupungin budjetti ei olisi riittänyt ensi vuodelle. Lahjoitus tulee todella tarpeeseen ja aion viedä tämän lahjoitusviestin koko kunnanvaltuustolle, Rissanen totesi.

Hämeen Laaturemontin omistaja Kimmo Riihimäki sanoo Pirkkalan kunnan toteuttaman kuntapolitiikan olevan esimerkki siitä, kuinka yrityselämää voidaan kunnan puolelta tukea ja vahvistaa.

– Uudet toimitilamme ja niille löytynyt tontti ovat Pirkkalan kunnan päättäjiltä osoitus lujasta tahtotilasta edistää kunnan elinkeinoelämää ja paikallista yrittäjyyttä. Lahjoitus on kiitoksemme kunnalle ja samalla osoitus halustamme kantaa yhteiskuntavastuumme.