Ajankohtaista

Onko talossasi varttikatto? Nyt on varttia vaille viime hetket tilata remontti!

Vanha kuitusementtikate, joka kansan suussa kulkee nimellä varttikate, oli suosittu kattomateriaali varsinkin 1970- ja 80-luvuilla.

Aina vuoteen 1989 asti varttikatelevyjen valmistukseen käytettiin asbestia. Terveydelle haitallinen asbesti on jo pitkään ollut kielletty rakennusmateriaali, ja sen purkamista säätelevät tiukat normit.

Vuonna 2015 säädetyllä lailla asbestipurkutyön sääntelyä laajennetaan. Laki tulee voimaan vuoden 2016 alusta, ja siitä lähtien varttikaton purkaminen tulee olemaan asbestipurkutyön piirissä. Sen seurauksena remonttityömaan suojaustasoa on nostettava. Tarvitaan uusia suojavälineitä, tarkempia tutkimuksia, mutkikkaampia lupaprosesseja ja työntekijöiden lisäkoulutusta. Tämä tarkoittaa, että asbestia sisältävän katon purkaminen tulee merkittävästi nykyistä kalliimmaksi.

Jos siis tiedät asuvasi talossa, jossa on ennen vuotta 1989 rakennettu varttikatto, älä aikaile enää. Ota pian yhteyttä asiantuntijaamme. Hän kertoo lisää, ja paikalla käytyään tekee sinulle tarjouksen. Valitse täältä alueesi toimipiste tai soita Kattoluuriin 03 3398 6722. Käynnistetään kattoremontti vielä tämän vuoden puolella!