Ajankohtaista

Palkittu yrittäjä mullistaa kattoremonttialaa

Pirkanmaalta valtakunnalliseksi laajentunut kattoalan kärkiyritys Hämeen Laaturemontti mullistaa koko toimialaansa uudella työskentelymallilla. Yritys alkaa tammikuusta lähtien toteuttaa kattoasennukset taloa ympäröiviltä telineiltä.

Työturvallisuus tuo asiakkaillekin mielenrauhaa.

Uudistus on merkittävä etenkin työturvallisuuden näkökulmasta. Suomessa sattui vuonna 2015 noin 127 000 työtapaturmaa, josta rakennusalan tapaturmia oli yli 5000.  Hämeen Laaturemontin perustaja ja toimitusjohtaja Kimmo Riihimäki uskoo, että siirtyminen telineille paitsi parantaa yrityksensä palveluita myös näyttää suuntaa muille yrityksille.

”Kattoalan johtavana toimijana olemme saaneet myös viranomaishuomiota koska meilläkin on vuosien varrella sattunut onnettomuuksia. Siksi päätimme viedä asentajien työergonomian ja turvallisuuden kerralla uudelle tasolle”, Riihimäki perustelee.

Uutta toimintamallia on testattu yrityksessä puoli vuotta ja kokemukset ovat olleet kannustavia.

”Ennakoimme jo koekäyttö- ja asiakaskokemustemme perusteella, että ala tulee seuraamaan esimerkkiä ja myös viranomaiset haluavat varmasti tukea kehityssuuntaa.”

Merkittävä parannus myös asiakkaan näkökulmasta

Taloa kiertävien telineiden käyttö tarjoaa monta parannusta kattoremonttialan nykyiseen toimintamalliin, jossa asentajat ovat katolla suojakaiteiden ja valjaiden varassa.

Telineillä työskentely minimoi riskin henkilövahingoista, turvaa kulun talon sisälle asennustyön aikana ja vähentää putoavien purkutavaroiden aiheuttamia vahinkoja pihamaalle. Myös viimeistelytöiden laatu paranee entisestään, kun työ voidaan tehdä ergonomisesta työasennosta ilman riskialtista kurottelua.

Asiakkaiden mahdollisuus tarkistaa työn jälki helpottuu telineiden myötä merkittävästi. Lisäksi työturvallisuuden koheneminen tuo asiakkaille mielenrauhaa.

”Kukaan ei halua oman talon remonttityömaalle onnettomuuksia tai vahinkoja. Meidän kattomme alla on hyvä olla niin asiakkaan kuin työntekijän”, Riihimäki maalailee.

Katto säältä suojaan yhdessä päivässä

Ensimmäisen kerran Hämeen Laaturemontti mullisti toimialaa lähes 20 vuotta sitten kehittämällä nosturiavusteisen asennuskonseptin pientaloja varten. Konsepti vei työergonomian uudelle tasolle, kun raskaiden tavaroiden nostot ja siirrot koneellistettiin. Se myös vastasi asiakkaiden tarpeeseen saada kattoremontti tehdyksi nopeasti ja yhtäjaksoisesti.

Koneellisen asennuksen myötä Hämeen Laaturemontti tuli tunnetuksi ”Katto kahdessa päivässä” -lupauksestaan. Hämeen Laaturemontin menetelmällä pientalokohteista saadaan yli 85 % kokonaan säältä suojaan, eli pintamateriaalille asti, jopa ensimmäisen työpäivän aikana. Loputkin 15 % kohteista rakennetaan yhdessä päivässä sadesuojaisaan aluskatevaiheeseen.

Uudessa telineasennuksessa työpäiviä tulee telineiden pystytyksestä ja purusta kaksi lisää, mutta remonttikohde on edelleen säältä suojassa koko remontin ajan ja kattoremontti tehty muutamassa työpäivässä.

Hämeen Laaturemontin asentaja vanhan katon purkutyössä. Taloa kiertävien telineiden käyttö tarjoaa monta parannusta kattoremonttialan nykyiseen toimintamalliin, jossa asentajat ovat katolla suojakaiteiden ja valjaiden varassa.